KIM2024 artists-8

Ustvarjalci

REPTANT (Kalahari Oyster Cult, AUS) 

Ahead of his premier appearance at Dimensions festival and following his first-ever live performance in the history of the Dekmantel Selectors festival, one of the most formidable Australian reptiles, electro producer, and DJ Reptant will grace Slovenia for the first time in June.

The high-voltage retrofuturism from the South Pacific is the result of the last 5 years of work by one of Australia's most prominent electronic producers, Lucas Hatzisavas. Reptant's reptilian mythology, woven around his work, is similar to an underwater sonic resonance, distantly related to the pinnacle of electro reference, Drexciya.

Audiences craving fast-paced electro tunes that haven't sacrificed funk, mystique, and hypnotism have been faithful to Reptant for several years, opening doors for him at the Dekmantel festival and their podcast, Tresor's Globus, and lineups alongside heavyweights like Helena Hauff, DMX Krew, and Sansibar. On Friday June 14th, he will be joined by a phalanx of young local electro talent spanning from the Adriatic to the Pacific.

REPTANT (live)

(Kalahari Oyster Cult / AU)

Pred premiernim nastopom na Dimensions in po prvem live nastopu v zgodovini festivala Dekmantel Selectors, bo junija prvič v Sloveniji nastopil eden najbolj nevarnih avstralskih plazilcev, electro producent in DJ Reptant.

Retrofuturizem visoke napetosti iz Južnega Pacifika je delo zadnjih 5 let enega najbolj aktualnih elektrončkarskih producentov iz Avstralije, Lucasa Hatzisavasa. Plazilska mitologija, ki jo okrog svojega dela gradi Reptant, je podobno kot podvodni zvočni odmev v daljnem sorodstvu z največjo možno electro referenco, Drexciyo. 

Publike lačna hitrih electro viž, ki niso žrtvovale funka, mistike in hipnotičnosti, je Reptantu zvesta že nekaj let, kar mu je odprlo vrata na Dekmantel festival in podcast, Tresorjev Globus ter na lajnupe s težkokategorniki kot so Helena Hauff, DMX Krew in Sansibar. V petek __ junija ga bo v Channelu na live nastopu spremljala falanga mladega domačega electro vala oziroma od Jadrana do Pacifika.

KIM2024 artist ZENKER BROTHERS

ZENKER BROTHERS

(ILIAN TAPE / DE)

Marco in Dario, kredibilnost in techno. Bavarska brata kot pravi nemški dizel brez okvar zanesljivo vozita po techno avtocesti, pri čemer ne ostajata v preteklosti in avtorsko ter kot vodji založbe Illian Tape samozavestno krmarita tudi po ovinkastih odcepih.

Prav ovinki oziroma brejki so ena od značilnosti njune vitalne matice, kjer izdajajo težka producentska imena, kot so Skee Mask, Andrea in Stenny, ki so vsi zaznamovali technoidne odvode zadnjega desetletja. Zenkerjeva sicer svoje hitiče mimo trendov rada začinita še z bogato dubby atmosfero in melanholično melodiko, ki se je pofočkala tako na Tresorju kot 50Weapons. Bratski tandem je vrtel po vsem relevantnem techno klubovju, mikse pa sta posnela za najbolj čvrste serialke kot so Bassiani, Fabric, Fact itd.

Brez PR akcij, koloniziranja preteklosti in TikToka braća Zenker že 15 let ostajata zastavonoši techna, ki ni le DJ orodje in vrtita tako po razvpitih festivalih ala Dekmantel kot na butičnih dogodkih. Zato je napočil skrajni čas, da prvič nastopita v Ljubljani, natančneje ne festivalu Keep in Mind 21. junija.
KIM2024 artists BUUNSHIN (1)

BUUNSHIN

(BREAKBEAT KAOS, VISION, UKF / NL)

Buunshin alias Ferry Melegers je samosvoj basovski producentski obvladač, ki se ne ozira na DNB tradicije in že pri rosnih šestindvajsetih pod budnim ušesom očaka Noisie premika žanrske meje in globoke frekvence. 

Prepoznavni zvok mladega Nizozemca sloni na kompleksnih vzorcih tolkal, mastnih bas linijah in futurističnih elementih, ki so mu prislužile izdaje na težkokategornih etiketah kot so Breakbeat Kaos, Vision, UKF, Mau5trap in Critical. Ko ne nastopa po nahajpanem klubovju ala Fabric, kjer rola ob imenih kot sta Ed Rush in Optical, prek Patreona številno sledilstvo zalaga s studijskimi recepti, petardami in nasveti. 

Petarde bo vsekakor vzel tudi na svoje prvo gostovanje v Sloveniji, kamor se odpravlja po masivnem britanskem Bang Face Weekender 2024 festivalu oziroma iz velikih odrov v metelkovsko intimo. Zapišite si 21. junij 2024 v Channel Zero na Keep in Mind prazniku.

KIM2024 artists THYS

THYS

(FOOL'S GOLD, VISION RECORDINGS / NL)

THYS (Thijs de Vlieger) je širši klubski javnosti najbolj znan kot tretjina razvpitega basovskega tria Noisia, bolj predanim fenom pa nič manj tudi kot solo DJ, producent in skladatelj z dvema desetletjema dolgo kariero. Kot eklektičen DJ drzno jadra po številnih bass zvrsteh in festivalih, še širše pa poseže v zlaganju glasbe za filme, sodobni ples, simfonične orkestre in celo za cerkvene orgle. 

Med legendarna sodelovanja THYS-a štejejo večkratna združitev ustvarjalnih moči z Amonom Tobinom, kratki film za Iris Van Herpen s priznano harfistko Lavinio Meijer (Biomimicry) in celovečerni film s Salvadorjem Breedom (Mycelia). 

Kot član široko priznanega elektrončkarskega tria Noisia, THYS že desetletja nastopa in koncertira po vsem svetu, sodeluje z vrsto vrhunskih izvajalcev, kot so The Prodigy in Skrillex, jih remiksira, hkrati pa se podpisuje tudi pod glasbo za legendarne videoigre AAA, DMC: Devil May Cry in Motorstorm: Apocalypse. THYS prihaja na Keep In Mind festival na krilih nedavno izdanega malega albuma Shoulder To Shoulder, ki je ljubezensko pismo klubski glasbi in intuitivnemu občutku povezanosti, ki ga lahko sproži glasna glasba v temnem prostoru.

KIM2024 artists ADRIAN MARTH5

ADRIAN MARTH

(ITALO MODERNI / ES)

Za začinjene EBM, New Beat in Italo bombe bo v Priveeju, pardon Mizzartu, zadolženo sodelovanje med Keep in Mind festivalom ter založbo Kri. Lavki in Schrauffu se bo torat pridružil španski matador Adrian Marth, "El Jefe" ene najbolj nahajpanih španskih založb Italo Moderni. Na aktualnemu križancu med electro, Italo in EBM godbami izdajajo težkokategorniki tipa The Hacker in Djedjotronic, kmalu pa tudi domača gruda Black Dot z remiksom Marcela Dettmanna.

Nametavanje močnih imen nadaljujemo preko Marthovih producentskih podvigov. Adrian se je v zadnjih dveh letih namreč prebil na vedno razprodano matico Davida Vunka z imenom Moustache Records, pofočkal se je na Turbo Recordings razvpitega Tige, kmalu pa ga bo remiksiral še West Coast electro prvak Legowelt.

Za zaključek omenimo še lansko dobro sprejeto izdajo Crystal Ball Visions na Kri, ki jo je zapekel skupaj z italijanskim princem teme Violet Poison aka Diana Berti. Kot DJ se Marth lahko pohvali z nastopom na kultnem večeru Italorama Bar v Panoramabaru ter na poznavalskem festivalu IFM v Haagu. Slednjemu bo od 21. junija na listo lahko dodal še Keep In Mind.

KIM2024 artists ASSEMBLER CODE

ASSEMBLER CODE

(CPU, MECHATRONICA / AU)

Avstralski electro obvladač Assembler Code je ena najbolj prominentnih figur sodobne electro scene, a je nase opozoril še pred aktualnim elektroidnim hajpom, saj sta ga z rojakom Jensnom Interceptorjem z visoko napetostnimi hitiči pomagala ustvariti.

Izdaje v dvoje in solo na priznanih nišnih maticah kot sta Mechatronica in Cultivated so Brendana katapultirale na festivale in večje založbe, vrtijo pa ga najtežja imena via Aphex Twin, Stingray in Helena Hauff. Kot remikser je Assembler pojačal produkcijo razvpitih veteranov kot sta Miss Kittin in David Carretta, letošnja evropska turneja pa ga bo končno pripeljala tudi v Ljubljano.

14.6. - 21.6.2024 @ METELKOVA CITY / LJUBLJANA

Scroll to Top